Tekstpertises

Tendertekstschrijver

In 2020 belde het tenderteam van Ahrend mij met het verzoek om mee te schrijven aan de beantwoording van de kwalitatieve gunningscriteria voor een aanbesteding door de Belastingdienst. Een aanbesteding … Dat had ik nog nooit gedaan, dus dacht ik dat ik het wel kon. En dat bleek meer dan waar. Ik kon het en … ik raakte er verslingerd aan. Binnen een maximaal aantal woorden en/of pagina’s vragen beantwoorden waar je vervolgens punten voor krijgt. Hoe meetbaar wil je je output hebben?

Ik ben aangesloten bij UwAanbesteding en TenderSucces en heb een aantal eigen opdrachtgevers die me regelmatig inzetten. Schrijf ik mee aan een tender, dan wil ik me daar volledig op storten. Daarom schrijf nooit aan meer dan één tender tegelijk.

Wie het leukst voor de dag komt … het eerst maalt!

Technisch commercieel tekstschrijver

Ook de technische markt baseert meer dan 80% van de keuzes voor een bepaalde fabrikant of voor een specifiek product op gevoel. Wil je een goede commercieel technische tekst schrijven, dan moet je alle productkennis die je hebt, verpakken in een verkoopverhaal dat aansluit bij de behoefte van je klant.

Die behoefte gaat veel verder dan de unique selling points. Elke relatie begint met vertrouwen. Je klant wil een klik voelen. Als technisch commercieel tekstschrijver help ik je aan een passend verkoopverhaal, een overtuigende advertorial of een treffende vakbladtekst voor jouw product of dienst.

Ik betekst jouw boodschap!

Contentcreatie

Iets maken wat er nog niet is. Ik ben er dol op. Heb je een referentieverhaal nodig? Ik schrijf het! Heb je iemand nodig die nieuwe medewerkers tekstueel kan portretteren? Ik kan het … en naar eigen en andermens’ zeggen best heel goed ook. Zoek je een tekstschrijver die jouw nieuwsbrieven op tijd en volgens briefing weet te vullen? Stop de zoektocht!

Welke content je ook nodig hebt … ik creëer hem.

Tekstredactie

Website, brochure, brief, (kwaliteits)jaarverslag of een andere tekst die in een stijlvol, foutvrij en leesbaar jasje gegoten moet worden? Ik bijt me erin vast en laat pas los wanneer de laatste puntjes op de ï staan. Ik hou zo veel van mijn werk, dat ik het prima vind om er ook ’s avonds en in de weekenden mee bezig te zijn wanneer de planning daarom vraagt.

Vakidioot?

Magentazorg / Tara van Oyen

Bertine heeft het talent om snel tot de kern van de zaak te komen, en het vervolgens in ‘Jip en Janneke’ taal op te schrijven. Je kunt haar op pad sturen om een bestuurder of een dementerende oudere te interviewen. Ze is echt mensen-mens, waardoor ze de met de mooiste verhalen terug komt. Ze denkt goed mee en dat leidt vaak tot een nog beter resultaat. Wij zijn heel blij met haar als tekstschrijver!

Joost Baan / Heiwegen Consultancy

Ik ken Bertine als onverwacht en scherp. Ze is nieuwsgierig en begrijpt heel snel wat er van haar gevraagd wordt. Betekst levert!

Webdelta / Eddy van den Berg

Bertine heeft nog meer toegevoegde waarde dan alleen teksten schrijven. Zij is zeer creatief met woorden wat in alle communicatie uitingen en keuzes naar voren komt. In een woord: ongelooflijk!!!

Mirjam Boom / Boom illustratief ontwerp

Met Bertine heb ik heel erg fijn samengewerkt aan een mooi project. Ze is heel erg enthousiast in haar werk en legt veel passie in wat zij doet. Heel professioneel en met veel aandacht voor detail schrijft zij de juiste tekst.

Dorine Dokter / BuroTROOST

Betekst/Bertine is altijd beschikbaar om me bij te staan wanneer ik “worstel met de woorden”. Ze voelde direct aan welke taalstijl er hoort bij mijn bedrijf waardoor ik nu een geweldige website heb.
Daarnaast is ze een super tof mens met een groot gevoel voor humor, accuratesse, timing enzo.
Thanks!

Jeroen Wooning / KNRM

Ik heb heel prettig samengewerkt. Voert niet alleen perfect uit, maar voegt echt toe. Verrast keer op keer. Stelt de juiste vragen. Persoonlijke, prettige toevoeging van je externe team!