Na de opleiding tot marineofficier en mijn studie communicatiewetenschap werkte ik in loondienst bij Nuon en Technische Unie. Ik ging niet aan de slag als technisch schrijver, maar in eerste instantie als communicatiemedewerker en later als communicatieadviseur. Twee functies waarin ik veel heb geleerd over het communicatievak én over techniek, logistiek, bouw, zakelijke dienstverlening en de technische groothandel.

Technisch schrijver

Ik zie mezelf niet als technisch schrijver. Een technisch schrijver heeft - volgens het o zo betrouwbare internet - meestal een technische achtergrond en is in staat ingewikkelde handleidingen te schrijven en zelfs te vertalen. Ja, ik heb bij de marine gezeten. Ja, ik heb bij technische bedrijven gewerkt. Ja, ik zou best een ingewikkelde handleiding kunnen schrijven, maar vraag me niet die ook te vertalen. Kortom, ik durf mezelf geen hardcore technisch schrijver te noemen.

Technisch commercieel tekstschrijver

In plaats van technisch schrijver noem ik mezelf liever technisch commercieel tekstschrijver. Wat ik goed kan, is de techniek achter een dienst of een product op een begrijpelijke en commerciële manier verwoorden. Energie, accu's, batterijen, luchtfiltratie, schepen, installatiemateriaal, logistiek, sanitair, spreidpluggen. Ik vind het allemaal interessant en ik schrijf er graag over.