Gaat het om geld, dan zijn sommige functietitels beter dan andere. Een onderzoek naar 130.000 functietitels en de salarissen die bij deze functies horen, heeft dat uitgewezen.

Hoofd, directeur of senior

Ben je hoofd, directeur of senior, dan is dat goed voor een inkomen dat respectievelijk 23.000, 21.000 en 20.000 dollar hoger is dan het gemiddelde Amerikaanse jaarinkomen.

Executive of professional

Ben je executive of professional, dan strijk je jaarlijks 9.000 tot 12.000 dollar extra op.

Staf of assistent

Solliciteer je op een functie waarin het woord 'staf' of 'assistent' staat, dan verdien je - volgens dit onderzoek - 10.000 tot 15.000 dollar minder dan het gemiddelde jaarsalaris.

Het volledige artikel in Time lees je hier.

In onze verpakking Knackebröd troffen wij een knäckebröd aan waar in gehapt is. Ik begrijp dat ook uw medewerkers dol zijn op de producten die ze mede helpen vervaardigen, maar dit gaat toch wel heel ver.

Natuurlijk kan het ook gebeurd zijn tijdens een brosheidstest en is het betreffende knäckebrödje na de test per ongeluk weer op de lopende band beland?

Hoe het ook zij. Het is een beetje raar om een knäckebrödje aan te treffen waarin al eerder iemand zijn tanden gezet heeft. Ik hoop van harte dat u in de toekomst de betreffende medewerker wat meer laat eten voordat hij of zij aan de slag gaat of dat u de brosheidstest dusdanig aanpast dat dit soort incidenten niet meer kan voorvallen.

Liefs,
Bertine Brookhuis

De woorden die je gebruikt zijn van invloed op de manier waarop anderen je zien én op je eigen gedrag. Professor Bernard Roth, professor aan de Universiteit van Stanford, ontdekte dat we soms onbewust woorden gebruiken die ons ongemerkt tegenwerken. 

1. Maar of en
Een voorbeeld. Je hebt een afspraak om uit eten te gaan, terwijl je ook nog veel werk hebt. In dat geval kun je beter zeggen: "Ik wil uit eten en ik heb nog veel werk", dan "Ik wil uit eten, maar ik heb nog veel werk." Met het woord ‘maar’ zorg je voor het ontstaan van een conflict dat er eigenlijk niet eens was. Gebruik je het woord ‘en’, dan gaan je hersenen beter om met beide delen van de zin en kom je sneller tot een oplossing in plaats van je volledig te richten op een probleem.

2. Moeten of willen
Volgens professor Roth kun je ook beter niet te vaak het woord 'moeten' gebruiken. Wanneer je zegt 'ik wil' in plaats van 'ik moet', ben je gemotiveerder om datgene te doen wat er op dat moment moet gebeuren. Je moet niet stofzuigen. Je wilt stofzuigen want je vindt het fijn dat de vloer schoon is.