Flyer in samenwerking met de Bovenkamer

Het Spaans Cultureel Centrum Molinos de Viento in Amsterdam organiseert regelmatig activiteiten voor de cursisten. Tot en met 31 januari 2016 is er een expositie van Miró in het CoBrA-museum en daar wil Molinos de Viento op inspelen door de cursussen Spaans daar onder de aandacht te brengen. Mij werd gevraagd een tekst te schrijven voor een flyer en de Bovenkamer deed de vormgeving.

Met de tekst wil ik een brug slaan tussen het leven van Spaans en de kunstenaar Miró en het willen leren van een andere taal. Miro is Spaans voor ik kijk en dit bruggetje heb ik gebruikt in de zin: Miro, Sueño, Actúo; ik kijk, ik droom, ik doe! Miró was namelijk bijna geen kunstenaar geworden, maar boekhouder. Gelukkig heeft hij de gok gewaagd en leefde hij zijn droom.

In deze flyer worden bezoekers opgeroepen om ook te dóen! En toch vooral niet te verstoffen in een eeuwig: "Had ik maar ..."