Eeuwoude flessenpost gevonden

Elk strandbezoek hoop ik er een te vinden. Een echte flessenpost. Liefst een fles die al jaren en jaren onderweg is geweest. Misschien in zee geworpen vanaf een schip. Misschien vanaf een klif of gewoon vanaf een ander verweggistrand. Dat geluk heb ik nog nooit gehad, maar ik blijf alert, want je weet maar nooit ... 

Oudste flessenpost ooit gevonden

Op het strand van het Duitse Waddeneiland Amrum werd onlangs een meer dan honderd jaar oude flessenpost uit Groot-Brittannië gevonden. In de fles zat een ansichtkaart van de vereniging van zeebiologen uit het Engelse Plymouth. De vereniging stelt dat de fles tussen 1904 en 1906 in de zee is gegooid als een van de 1020 flessen die deel uitmaakten van een onderzoek naar zeestromingen. 

Gulle beloning

De vinder van de fles werd vriendelijk verzocht enige gegevens op een ansichtkaart te zetten en deze te retourneren aan de afzender. Als beloning werd een schilling in het vooruitzicht gesteld. Mevrouw Winkler, de flessenvindster, heeft aan het verzoek gehoor gegeven en als dank de schilling ontvangen.

Morgen is het een prima dag voor een strandwandeling!