Michael Kabela

Directeur

Molinos de Viento

Toptekstschrijver! Altijd punctueel, accuraat en uitermate creatief. Luistert scherp, denkt mee en levert steeds weer doeltreffende resultaten. Van harte aanbevolen!

Barbera Veul

Hoofdredacteur

Kleine Maatjes

Bertine van Betekst: een humorvol, vakkundig en prettig persoon. Betekst is zeker een aanrader!

Dorine Dokter

Buro Troost

Bertine is altijd beschikbaar om me bij te staan wanneer ik "worstel met de woorden". Ze voelde direct aan welke taalstijl er hoort bij mijn bedrijf en daarnaast is ze een supertof mens met een groot gevoel voor humor, accuratesse en timing!

Iris Zwart

Management Trainee

Technische Unie

Over de tekst naar aanleiding van een interview: ‘Hartstikke bedankt voor het verhaal. Ontzettend goed geschreven, voor mijn gevoel precies de juiste toon zoals ik het bedoeld heb in het gesprek. Fijn om terug te lezen, dankjewel!’

Jan Ferwerda

Directeur

Technische Unie

Over de tekst naar aanleiding van een interview: Over klantverhalen voor de Technoscoop – het vakblad van Technische Unie: ‘Top! Wij zijn dik tevreden. Ik zou een beetje commentaar willen hebben, maar ik heb niets.’

Jerry Ploeg

Manager European Sales offices

AFPRO Filters

Over de herschreven tekst voor een direct mail: Te gekke tekst! Dit spreekt veel meer aan. De mensen hebben met ons gesproken en hebben aangegeven de case studie te willen ontvangen.

Joost Baan

Senior Consultant

Heiwegen Consultancy

Ik ken Bertine als onverwacht en scherp. Ze is nieuwsgierig en begrijpt heel snel wat er van haar gevraagd wordt. Betekst levert!

Mirjam Boom

Boom illustratief ontwerp

Bertine is heel erg enthousiast in haar werk en legt veel passie in wat zij doet. Heel professioneel en met veel aandacht voor detail schrijft zij de juiste tekst.

Bertine Brookhuis

Ik lach, het liefst de hele dag :-D. Van goeddoen word ik blij. Ik ben graag van betekenis. Zakelijk doen; daar doe ik niet aan. Maar ik doe wel graag zaken. Op een ontspannen manier in een ongedwongen sfeer. Ik wil dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen.

Mijn nieuwsgierige aard stelt mij in staat iets of iemand te doorgronden. Pas dan kan ik woorden leven inblazen en heb ik de ruimte om te spelen met taal. Zodra ik onopvallende grapjes in een tekst kan verstoppen, weet ik dat ik lekker aan het beteksten ben. En als het zo uitkomt roep ik een nieuw woord in het leven.

Niet alleen ben ik kleurrijk in mijn taalgebruik, ik omgeef me ook graag met kleur. In mijn hoofd is namelijk niets zwart-wit. Ik bekijk alles graag vanuit verschillende perspectieven. M’n ogen houd ik wagenwijd open, want opmerkzaamheid helpt mij waardevolle kansen te zien én te grijpen. In een leven vol woorden kies ik de juiste. Ik bepaal zelf de volgorde en stop de woorden vol leven.

Commercieel technische teksten

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ook in de technische markt meer dan 80% van de keuzes voor een bepaalde fabrikant of voor een specifiek product is gebaseerd op gevoel. Om een goede commercieel technische tekst te schrijven moet je alle productkennis die je hebt te verpakken in een verkoopverhaal dat aansluit bij de behoefte van je klant.
 
Die behoefte gaat verder dan de unique selling points van je product. Een klant wil jou en datgene wat je maakt of aanbiedt vertrouwen. Hij of zij wil een klik voelen. Als schrijver van technisch commerciële teksten help ik je een passend verkoopverhaal te formuleren voor jouw product of dienst. Een verkoopverhaal dat jouw product of dienst als oplossing verbindt aan het probleem, de behoefte en de situatie van de klant.
 

Betekst is een tekstbureau in Alkmaar dat teksten schrijft voor de zakelijke dienstverlening, bouw, industrie, techniek en logistiek in - en soms ook een heel ver buiten - Noord-Holland.