Bertine Brookhuis

Ik lach, het liefst de hele dag :-D. Van goeddoen word ik blij. Ik ben graag van betekenis. Zakelijk doen; daar doe ik niet aan. Maar ik doe wel graag zaken. Op een ontspannen manier in een ongedwongen sfeer. Ik wil dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen.

Mijn nieuwsgierige aard stelt mij in staat iets of iemand te doorgronden. Pas dan kan ik woorden leven inblazen en heb ik de ruimte om te spelen met taal. Zodra ik onopvallende grapjes in een tekst kan verstoppen, weet ik dat ik lekker aan het beteksten ben. En als het zo uitkomt roep ik een nieuw woord in het leven.

Niet alleen ben ik kleurrijk in mijn taalgebruik, ik omgeef me ook graag met kleur. In mijn hoofd is namelijk niets zwart-wit. Ik bekijk alles graag vanuit verschillende perspectieven. M’n ogen houd ik wagenwijd open, want opmerkzaamheid helpt mij waardevolle kansen te zien én te grijpen. In een leven vol woorden kies ik de juiste. Ik bepaal zelf de volgorde en stop de woorden vol leven.

Commercieel technische teksten

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ook in de technische markt meer dan 80% van de keuzes voor een bepaalde fabrikant of voor een specifiek product is gebaseerd op gevoel. Om een goede commercieel technische tekst te schrijven moet je alle productkennis die je hebt te verpakken in een verkoopverhaal dat aansluit bij de behoefte van je klant.
 
Die behoefte gaat verder dan de unique selling points van je product. Een klant wil jou en datgene wat je maakt of aanbiedt vertrouwen. Hij of zij wil een klik voelen. Als schrijver van technisch commerciële teksten help ik je een passend verkoopverhaal te formuleren voor jouw product of dienst. Een verkoopverhaal dat jouw product of dienst als oplossing verbindt aan het probleem, de behoefte en de situatie van de klant.
 

Betekst is een tekstbureau in Alkmaar dat teksten schrijft voor de zakelijke dienstverlening, bouw, industrie, techniek en logistiek in - en soms ook een heel ver buiten - Noord-Holland.